Virkad babyfilt – jättestor mormorsruta

babyblanket-3

babyblanket-1

Här är en till babyfilt som jag virkat. Jag gav bort den till en kollega som fick barn för ett tag sedan.

Pläden är virkad som en enda stor mormorsruta som är lite ”tätare” än vanligt. Jag har virkat stolpar i varje maska utan lösmaskor i mellan (förutom i hörnen).

Så började jag: 5 lm, slut till en ring med en sm.

3 lm (=första stolpen), 2 st, 2 lm, 3 st, 2 lm, 3 st, 2 lm, 3 st, 2 lm, sm i första maskan.

Jag virkade i ett tjockt garn i höstiga färger och bytte färg varje varv och virkade 1 st i varje maska och 2 st 2 lm 2 st i hörnen.

Eftersom garnet var så tjockt så tog det bara några dagar att virka den, perfekt pendlarprojekt.

IMG_4715babyblanket-2

Annonser
Det här inlägget postades i Virkat och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Virkad babyfilt – jättestor mormorsruta

 1. Erica skriver:

  Hej! Jag gillar din blogg! Jag får så mycket inspiration!! Men nu undrar jag om du kan hjälpa mig med att förklara eller ge mig mönstret på en annan babyfilt du virkade i våras? En grå med hjärtan i olika färger. Jag har försökt förstå det du skrivit och originalet på engelska men eftersom jag inte så bra på att virka så skulle jag verkligen uppskatta om du kunde beskriva hur du gjorde de där snäckorna, hjärtan.
  Tusen tack på förhand!
  Erica

  • pysseldrommar skriver:

   Hej!
   Vad roligt att höra! Själva hjärtat gör man genom att man gör 2 stolpar 1 luftmaska och 2 till stolpar i samma maska. Mellan varje hjärta gör man två luftmaskor (dessa luftmaskor kommer man gömma när man virkar nästa varv som är grått). Efter att man gjort ett varv med hjärtan så gör man två varv med det grå garnet. Första grå varvet efter ett varv med hjärtan virkas i höjd med dina hjärtan, alltså man virkar typ samma varv igen fast man ”fyller i” hålen mellan dina hjärtan med vanliga stolpar (och lösmaskor och fasta maskor över själva hjärtat). När jag virkar det andra varvet med grått garn vänder jag bara på arbetet och fortsätter att virka ett helt varv med stolpar.
   Den här skissen hjälpte mig mycket när jag virkade pläden: http://charami.com/wp-content/uploads/2012/04/I-love-scraps-schema.jpg
   De ovala ringarna (oavsett storlek) är lösmaskor, de lodräta eller vinklade linjerna som ser ut som bokstaven T med ett kort streck i mitten är stolpar. Plusstecknen (+) är fasta maskor.
   Oj, det är svårare att förklara än jag trodde, jag kanske får filma ett litet klipp och lägga upp i inlägget.

   Lycka till!
   /Margareta

 2. Alicia skriver:

  Alltså så enormt fin!

 3. Susanne skriver:

  Jättefin, vilket garn är den virkad i? Blev riktigt sugen på att virka en själv! 🙂

 4. pia skriver:

  hur mycket garn går åt? blev sugen att virka en sådan.

 5. Britt skriver:

  Vilket garn använde du?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s