Ikea hack – färgtonade byråer med sprayfärg

rutorx3

 

När jag renoverade syrrans tonårsrum hade jag en ganska liten budget. Och jag var tvungen att hitta låga möbler som kunde få plats under snedtaket. Till min glädje hittade  jag en liten smidig och billig byrå på Ikea, ”Rast”. Jag köpte tre stycken för 199 kr styck. Byråerna var träfärgade så när jag skruvat ihop dem började jag med att grundmåla allt, sedan målade jag stommarna med vit snickerifärg från Rusta. Lådorna spraymålade jag med gaffitifärg från Montana som jag köpt HÄR. Jag valde tre olika ljusblå nyanser för att få en rolig effekt. Ett stort plus är att sprayfärg torkar superfort. Alla lådor fick också ett lager halvblankt spraylack från samma märke för att få en lite mer slitstark och lättstädad yta. Knopparna sprayade jag i guldfärg från Montana. När allt torkat var det bara att montera ihop knoppar och lådor.

English:
When I renovated my sister’s teen room I had a pretty small budget. And I had to find cheap furniture that would fit under the sloping roof. To my delight, I found a small, handy and cheap dresser at Ikea, Rast”. I bought three for 199 SEK each. I started with the basic paint, then I painted the frames with white wood paint from Rusta. The spray painted the drawers with spray paint from Montana I purchased HERE. I chose three different blue shades for a fun effect. A big plus is that spray paint dries super fast. All drawers also got a coat semi-gloss spray varnish from the same brand to get a little more durable and easy to clean surface. The knobs I sprayed in gold paint from Montana. Once everything had dried, it was just to assemble the knobs and drawers.

rutorx5

byrå2  byrå1

Annonser
Det här inlägget postades i Inredning, Målat och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Ikea hack – färgtonade byråer med sprayfärg

  1. Ida skriver:

    Funkade spraylacket bra? Jag har nämligen sprayat några stolar och funderar på att köra ett lager med lack med 😉

  2. Ping: 21 DIY Hacks to Upgrade the Look of an IKEA Rast Dresser | Home Design Lover

  3. Ping: 14 Unbelievably Creative Ikea Rast Hacks | Arts and Classy

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s