Total makeover i syrrans tonårsrum

Jag var ju lite frånvarande på bloggen kring påsk, men det betyder inte att jag inte pysslade. Snarare tvärt om. Jag gav min snart 13-åriga systers rum en total makeover. Hennes önskemål var ett ”ljust och mysigt rum med hästkänsla”. Jag fick en budget på 5000 kr av mamma som skulle täcka allt – färg, tapet och möber med mera. Och jag höll faktiskt budgeten, med hjälp av lite hemmafix och DIY-pyssel. Billig renovering va?! Här tänkte jag bjussa på lite före och efter-bilder. Tänkte visa vissa DIY-saker lite närmare i egna blogginlägg, när jag hunnit skrivit beskrivningar.

IMG_0491

Jag började med att göra en moodboard som min syster fick godkänna innan vi drog igång.

rutorx3

Sovrummet var en inredd vind med snedtak i nästan hela rummet – en riktig utmaning. Rummet användes mest som förråd, men efter en långhelg med hårt arbete så hade det förvandlats till ett härligt tonårsrum till en riktig hästtjej. Här är en före- och efterbild på sovdelen. Här satte jag bland annat upp en fondtapet från Rusta (för billiga 99 kr/rullen) som satte tonen i rummet.

rutorx3

Här är soffan som jag gjorde av en gammal resårmadrass, ett par plädar från Ikea och en hel hög kuddar. En gammal dörr fick agera ryggstöd. Utförligare beskrivning och fler steg för steg-bilder kommer i ett eget inlägg på bloggen snart.

rutorx3

Sängen fick stanna, jag fixade lite nya sängkläder med hästmotiv och spraymålade ett sängbord (beskrivning på hur jag gjorde det tonade mönstret på sängbordet kommer snart i ett eget inlägg på bloggen). Fixade även lite mer förvarng i form av en Billy-bokhylla (vägghylla) som fick ligga direkt på golvet.

rutorx3

rutorx3

Jag fick hjälp att måla murstocken vit. Jag satte upp lite bilder runt murstocken med en elastisk tråd och små klädnypor. Tv:n ställde jag på ett gammalt sidobord som jag fräschade upp med lite vit sprayfärg.

rutorx3

I den andra delen av rummet, som förut fungerat som förråd, hängde jag upp en spegel som jag spraymålat med guldfärg och skapade en garderob bakom upphängda lakan, ”Knoppa”, som jag köpt billigt på Ikea. En ljusslinga med bollar från Rusta (149 kr) fick rama in spegeln.

rutorx3

Upphängningsanordningen är också från Ikea, ”Dignitet” heter den. Klädstången är en gamal tvättställning/mattställning, trådkorgar ”Antonius” och blå lådor ”Vessla” på hjul från Ikea.

byrå1

Här är tre byråer i garderobsdelen. Det är superbilliga byrån ”Rast” (199 kr) från Ikea som jag målat i olika blå nyanser med sprayfärg. Beskrivning på hur jag gjorde och bilder steg för steg kommer snart i ett eget inlägg på bloggen.

Annonser
Det här inlägget postades i Inredning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Total makeover i syrrans tonårsrum

 1. Trollmamma skriver:

  Kuddarna med hästen, var fick du tag i dem? Eller fanns de innan? Skulle mina troll oxo bli saliga för att ha. 🙂

 2. Ping: Sy billiga hästkuddar med fototryck | Pysseldrömmar

 3. Ping: Ikea hack – färgtonade byråer med sprayfärg | Pysseldrömmar

 4. Ping: Djurburkar till småförvaring | Pysseldrömmar

 5. Ping: Pennburkar i guld | Pysseldrömmar

 6. Ping: Gör egna pappersbollar – honeycombs | Pysseldrömmar

 7. Ping: Spraymålat färgtonat sängbord – ombre night stand | Pysseldrömmar

 8. Ping: Klart syrran ska ha en tron – gör en egen guldstol | Pysseldrömmar

 9. Teresa skriver:

  Oh herregud! Du är så himla kreativ! Skulle absolut inte säga nej tack till en sån syster som du =D
  Får man fråga, hur gammal är du? Snubblade in här via internet, men kommer nu börja följa bloggen =) Har aldrig hittat nån blogg som verkar rolig att följa, men detta är verkligen en sådan blogg , så kommer solklart följa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s