Gjut egna betongägg

betongägg2

Det här pysslet har jag velat testa länge. Redan när jag startade min pysselblogg så stod betongägg på min pyssellista. I år gjorde jag äntligen slag i saken.

Jag gjorde ett litet hål i botten på ägget (den bredaste delen), och tömde det och sköljde ur skalet. Sedan blandade jag till lite finbetong till en grötig konsistens, ställde skalen i en äggkartong och fyllde dem med betongsmeten. Jag skakade äggkartongen med äggskalen lite försiktigt för att få bort luftbubblor. Sedan väntade jag några dygn innan jag skalade bort äggskalet.

ENGLISH: I have wanted to try this craft for so long – concrete eggs. This year, I finally made it Happen. I made a small hole in the bottom of the egg (the widest part), and emptied it and rinsed out of the shell. Then I mixed some concrete to a mushy consistency, put the shells in an egg carton and filled the shells with concrete batter. I shook the carton with the eggshells gently to remove air bubbles. Then I waited a few days before I peeled off the eggshell.

betongägg3rutorx5

betongägg

Annonser
Det här inlägget postades i Betong, Påsk och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Gjut egna betongägg

  1. Hej
    De här äggen blev verkligen fina! Jag gjorde på samma sätt fast med gips. Sedan doppade jag äggen i olika karamellfärger. Det blev också fint. Fast dina ser lite råare ut. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s