Söta små ljus i äggskal

ljus-ägg

I helgen har jag ängnat mig åt lite påskpyssel. Jag gjorde bland annat dessa små ljus i äggskal. Det var faktiskt superenkelt, och det gick fort. Jag tog reda på skalresterna från äggen som vi använt i veckans matlagning och rengjorde dem. Sedan pillade jag bort veken ur några värmeljus och smälte värmeljuset i ett vattenbad (det smälte jättefort). Sedan ställde jag ner vekarna från värmeljusen i äggskalen och hällde ner det smälta stearinet. Den blå färgen fick jag när jag smält några ljusstumpar från ett blått ljus (till det blå äggskalsljuset använde jag också en veke från ett värmeljus).

This weekend I made some Easter crafts. I made small candles in egg shells among other things. It was actually super easy, and it went fast. I took the left over shell from the eggs that we used in this week’s cooking and cleaned them. Then I peeled away the wick of a tealight and melted the tealight in a water bath (it melted really fast). Then I put down the wicks from the tealights in the egg shells and poured the melted wax in the shells. The blue color I got when I melted some candle stubs from a blue candle (to the blue eggshell candle I also used a wick from a tealight).

rutorx6

ljus-ägg-2

ljus-ägg-3

 

Annonser
Det här inlägget postades i DIY, Påsk och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s