Pimpa din pläd – virka en kant på filten

virkadkant-1

Mitt senaste projekt har varit att göra en vanlig vit fleecepläd lite med personlig. Det här projektet är superbilligt och snabbfixat. Jag köpte en billig fleecepläd på Jysk för 13 kr (!), garnet som jag använt för att virka en fin kant med volanger runt pläden har jag köpt på lågprisbutiken Rusta för 15 kr/nystanet. Så totalpriset för denna filt blev 28 kr. Helt galet billigt egentligen.

Jag improviseade ihop den virkade kanten och nu har jag skrivit ner några rader om hur jag gjorde:

Virknål: 4 mm

Garn: Akrylgarnet Helen från Rusta

Jag började med att rita ut var jag ville ha hålen som jag skulle virka i. Jag gjorde markeringar längs kanten på pläden med en centimeters mellanrum. Sedan klippte jag små hål där jag gjort markeringarna. Sedan var det bara att börja virka. Jag virkade först ett varv med fasta maskor i alla hål med en luftmaska mellan varje och avslutade varvet med en smygmaska i varvets första maska. Sedan virkade jag volangkanten i luftmaskbågarna (alltså under varje lösmaska som är mellan de fasta maskorna): 4 stolpar i samma luftmaskbåge, 1 smygmaska, 1 smygmaska, 4 stolpar i samma luftmaskbåge, 1 smygmaska, 1 smygmaska och så vidare tills jag virkat hela varvet runt, sedan fäste jag tråden.

My latest project has been to make a plain white fleece blanket a little more personal. This project is super easy and cheap. I bought a cheap fleece blanket at Jysk for 13 SEK (about 2 dollar) ( !) , The yarn I used to crochet a nice edge with ruffles around the blanket I bought at te discount store Rusta for 15 SEK (about 2,31 dollar). So the total price for this blanket turned 28 SEK (about 4,32 dollar). Crazy cheap really.

I improviseade the crochet border and now I’ve written down a few lines about how I did:

Hook size : 4 mm

Yarn: Acrylic yarn Helen from Rusta

I started by deciding where I wanted the holes that I would crochet in. I made ​​the marks along the edge of the blanket with one centimeter intervals. Then I cut small holes where I made ​​the markings. Then it was time to start crocheting. I first crocheted a row of single crochet in every hole with a chain stitch between each single crochet and finished the round with a slip stitch in the row’s first cast. Then I crocheted the ruffle edge in the chain loops (under each chain stitch which is between the single crochet): 4 double crochet under the same chain loop, 1 slip stitch, 1 slip stitch, 4 double crochet under the same chain loop, 1 slip stitch, 1 slip stitch and so on until I crocheted the entire yard around. 

virkadkant-3

virkadkant-6

rutorx6

rutorx6

virkadkant-2

Annonser
Det här inlägget postades i DIY, Virkat och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s