Virkad babyfilt med hjärtan

heart-baby-blanket7

Måste bara visa upp min senaste pläd som jag virkat. Den är helt virkad av stolpar och några lösmaskor. Hittade ett mönster HÄR som jag följde till viss del. I stället för att göra ett halvt hjärta i slutet på varje varv så gjorde jag två vanliga grå stolpar. När jag virkat klart pläden så virkade jag två varv med fasta maskor runt hela arbetet för att få jämna fina kanter. Jag satsade på en grå grund och pastellfärgade hjärtan eftersom jag gillar den kombon. Min pläd blev 70×103 cm.

I just have to show off my latest blanket that I crocheted. It’s completely crocheted by doubble crochet and chains. I found a pattern HERE which I followed to some extent. Instead of doing half a heart at the end of each row I made two doubble crochet. When the blanket was done I crocheted two rows with single crochet around all the work to get smooth fine edges. I used a gray base and pastel hearts because I like that combo. My blanket messures 70×103 cm.

heart-baby-blanket4

heart-baby-blanket12heart-baby-blanket3

heart-baby-blanket8

heart-baby-blanketheart-baby-blanket5

Annonser
Det här inlägget postades i Virkat och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Virkad babyfilt med hjärtan

 1. An Willems skriver:

  Hej, en belgisk viskare här som också kan svenska och som har en liten fråga för dig om hjärtansfilten. Vad menar du exakt med att du virkade två stolpar för att undvika halva hjärtan på slutet av varvet? Jag vill också virka den här filten, helst också utan halva hjärtan. Har du vidare behållit samma formel som originalmönstret (alltså ett flertal av 7 + 8)?

  Tack så mycket!

 2. Ping: FLY A KITE | PatternCurator

 3. Tina Abrahamsson skriver:

  Hej. Jag tänkte virka den söta hjärtfilten men behöver beskrivning på svenska. Hur gör jag då ?
  Hälsningar
  Tina

 4. Tiina skriver:

  Hejsan! En supersöt pläd. Vilket garn har du använt?
  Mvh Tiina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s