Gör ett halsband av tyg och vaddkulor/flirtkulor

halsband-3

Jag har gjort ett par halsband av vaddkulor/flirtkulor och några tygstuvar. Jag klippte till en tygremsa som jag sydde ihop till en ”kanal” med symaskin. Sedan tog jag hjälp av en lång sticka för att vända arbetet. Jag stoppade ner flirtkulorna i tygkanalen och knöt fast dem med sytråd mellan varje kula. Jag testade att göra ett halsband i trikåtyg och ett i satin. Måste säga att trikåtyget var lättast att jobba med eftersom det var töjbart.

I made a necklace of cotton pulp balls and some left over fabric. I cut a long piece of fabric that I stitched together with the sewing machine to form a ”channel”. I used a long stick to turn my work inside out. Then I stuffed the cotton pulp balls in the fabric channel and strapped them with sewing thread between each bead. I tried to make one necklace in jersey and  one in satin. Must say that the jersey fabric was the easiest to work with because it was extensible. halsband-5 rutorx6 halsband-2halsband-1 halsband-4

Annonser
Det här inlägget postades i Smycken, Sytt och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Gör ett halsband av tyg och vaddkulor/flirtkulor

  1. Å vad fina.. och så mycket fint påskpyssel du har på bloggen! 🙂

  2. royaldaughteroftheking skriver:

    I have never seen these balls anywhere. Where do you buy them? I’m in the U.S. I tried searching for cotton batting balls and cotton pulp balls but nothing came up.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s