Stickdocka, sticklisa eller påtdocka – jaja, jag har målat den i alla fall

stickdocka-9

Eftersom jag pendlar flera timmar per dag med buss så är jag ständigt på jakt efter nya idéer på pyssel och handarbeten som är lätta att ha med sig på bussen. Kom på att jag skulle kunna sticka snören med en så kallad stickdocka, sticklisa eller påtdocka eller vad den nu kallas. Tekniken heter i alla fall ”icord knitting” på engelska och själva pylen kallas ”french knitting dolly”. Det är i alla fall en liten pryl som skulle ta minimal plats i min väska. Så jag köpte en på Panduro, de kallade den påtdocka. Den var träfärgad och lite tråkig, så jag bestämde mig för att måla den. Jag använde hobbyfärg för utomhusbruk eftersom jag inbilar mig att det ska vara mer slitstarkt. Nu är den målad och färdig att användas. Det blev en liten gumma! 🙂

stickdocka-1

rutorx3

stickdocka-3 stickdocka-4 stickdocka-5

Den stickade bakgrunden är ett designpapper från Make and create.

Annonser
Det här inlägget postades i Målat, Stickat och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s