Ge flaskan en mössa – pyssel med garn och toarullar

flaskmössa-2

Jag har pysslat ihop ett par flaskmössor som jag tänkte klä gå-bort-vinet med när vi ska hälsa på våra vänner i helgen. Det blev en grå och en rosa. Får se vilken som får följa med flaskan till Örebro. Här kommer bilder på hur jag gjorde mössorna steg för steg.

flaskmössa-4

Så gjorde jag:
Jag skar/klippte toarullar i cirka 1,5 cm breda skivor. Sedan klippte jag till en garnbit som jag fäste runt pappersrullen genom att vika tråden dubbel, stoppa in ”öglan” genom hålet på rullen och sticka in ändarna i trådöglan och dra åt (se bilden). Sedan fortsatte jag tills hela rullen var klädd. Efter det samlade jag ihop alla garnändar och tryckte ner dem i mitten på toarullen så att de kommer ut på andra sidan. Sedan knöt jag ihop allt garn med en garnbit i samma färg och klippte av det överflödiga garnet så att jag fick en fin tofs. Klart!

flaskmössa-5flaskmössa-6flaskmössa-7flaskmössa-8flaskmössa-3flaskmössa-10flaskmössa-11flaskmössa-12flaskmössa-13flaskmössa-14flaskmössa-15flaskmössa-16

flaskmössa-1

Annonser
Det här inlägget postades i Blandat pyssel, Paketinslagning, Småfix, Stickat, Virkat och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s