Gjut ett våningsfat av betong

betongkakfatstorNY

Jag gillar våningsfat och har sett många modeller med fint loppisporslin de senaste åren. Men eftersom jag snöat in lite på betong den senaste tiden bestämde jag mig för att göra en betongvariant.

Så gjorde jag:
Jag började med att pensla baksidan av några plåtbrickor med matolja (valde ut några med fina mönster på kanterna). Jag blandade till betongen och hällde betongen över brickorna. Sedan penslade jag några skruvar med matolja och tryckte ner i mitten av betongen (för att skapa ett hål som jag sedan ska sätta kakfatsstängerna i). Efter några dagar lirkade jag bort brickorna från betongen och fick ett gäng fina betongfat. Sedan var det bara att skruva ihop våningsfatet med kakfatsdelarna. Jag köpte min kakfatsställning HÄR.

betongkakfat1betongkakfat2betongkakfat3

betongkakfatny2

betongkakfatstor

 

Annonser
Det här inlägget postades i Betong och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Gjut ett våningsfat av betong

 1. Bengt skriver:

  Nice!
  Pappa

 2. Therese skriver:

  Wow! Så kult. Og det fineste kakefatet jeg har sett så langt 🙂

 3. marie skriver:

  varför har du vänt på faten upp och ner när de ska torka? Hur får du snygga kanter?

 4. Emelie skriver:

  Så fina!
  Släpper betongen från kakfaten sedan efter några dagar när man ska ta bort dem? Knackar man lätt för att få bort dem eller hur gör man? Är själva fatet man gjutit av förstört sedan med typ betongrester eller kan man använda det till att äta på sedan?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s