Gjuta krukor i betong

betongkruka

Jag har testat att gjuta i betong för första gången. Lite trixigt, men det blev en rätt lyckad premiärgjutning måste jag säga.

Så gjorde jag:
Jag penslade formarna (yoghurthinkar och läskburkar) med matolja. Blandare betongen, hällde betong i den större yoghurtformen och tryckte ner en mindre plastburk/aluminiumburk i mitten, som jag fyllt med vatten/grus för att få lite tyngd. Sedan var det bara att vänta. Efter ett drygt dygn lossade jag på formarna. Nu är det bara att plantera!

betong-blanda betongkruka12betongkruka1

betongkruka14

Smaken är som baken – men jag gillar luftbubblorna.

Annonser
Det här inlägget postades i Betong och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Gjuta krukor i betong

  1. Ping: Höstblommigt med ljung och benong | Pysseldrömmar

  2. Ronny Schäfer skriver:

    Hej ! Jag skulle vilja ha tips om avgjutningar i betong. Jag har en gammal blomsterurna som har tillhört familjen i många år. Den börjar bli lite sliten och då vill jag försöka mig på att göra en avgjutning av denna. Min fråga är hur gör man? Tacksam för ett bra tips.

  3. Tomas skriver:

    Krukorna ser jättefina ut. Jag tycker också om luftbubblorna, det ger ett mer levande, naturligt intryck ( pim sten? )

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s