Virka ett muggfodral

image

Har haft ett litet ilandsproblem den senaste tiden. Min termosmugg med te blir så varm utanpå att jag bränner handen när jag ska bära med mig den till bussen. Jag tog tag i saken och virkade ett fodral som jag trädde över muggen – perfekt pendlarpyssel att syssla under resan också.

Garn: Ett akrylgarn (som jag tyvärr inte minns namnet på).
Virknål: 3,5

Så gör du:
Lägg upp 26 lm (eller färre/fler beroende på muggens storlek). Slut till en ring med en smygmaska i första maskan. Gör en lm och virka sedan fm resten av varvet och avsluta varvet med en sm i den lm som du gjorde i början av varvet. Upprepa så många varv som behövs för att täcka mittenpartiet på din mugg. Volangen nertill gör du genom att virka 6 lm, hoppa över en maska och virka sm i de två nästa maskorna, upprepa detta varvet runt. Klart!

Förkortningar:
lm: lösmaska
sm: smygmaska
fm: fast maska

Annonser
Det här inlägget postades i Virkat och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s