Min virkade babyluva ”Alwar” (beskrivning)

skrutten

Foto: Mikaela Lindholm

En av mina arbetskamrater gick på mammaledighet för ett tag sedan, men innan vi vinkade av henne passade jag på att ge henne ett paket med två hemmavirkade babymössor. Här är en av dem på nyfödda lilla Alwar. Sötnos!
Den långa luvan är ribbvirkad och eftersom jag improviserade ihop den själv så finns det inget riktigt mönster ännu, men jag har skrivit ner några rader om hur jag gjorde här nedan.

Så här gjorde jag luvan:
Jag började med att göra 65 lm som jag fäste till en ring med en sm. Jag gjorde 3 lm och sedan ett varv med st (avslutade alla varv med en sm). Sedan började jag ribbvirka. Jag virkade 3 lm, sedan st i de bakre maskbågarna hela vägen runt (sm), sedan vände jag arbetet och virkade 3 lm, och st tillbaka i de bakre maskbågarna (sm) och vände igen. Efter några varv började jag smalna av arbetet och minska maskor. Sedan fortsatte jag virka en lång smal luva i samma ribbteknik. När luvan var klar trädde jag ett gult sidenband genom några stolpar i varv nummer två som dekoration.

Annonser
Det här inlägget postades i Virkat och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Min virkade babyluva ”Alwar” (beskrivning)

  1. Ping: Virkad babymössa ”Smörboll” – gratis mönster | Pysseldrömmar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s